No marco do proxecto Gerês - Xurés Dinámico, Turismo de Galicia organiza como integrante do proxecto, as II Xornadas Gastronómicas Gerês- Xurés para a recuperación e posta en valor da gastronomía da rexión.
Realizarase un showcooking e degustación con produtos gastronómicos que se están recuperando e entregando para entrar a formar parte de novo nas nosas mesas como chourizo de vaca cachena, ensalada de lentellas, ortigas e queixo, empanada de liscos ou turrón de mel do Xurés.
Así mesmo contarase con produtores da zona que darán a coñecer os seus produtos exclusivos, como pode ser o salchichón de vaca cachena con estrugas de vaca cachena, singular e característico da zona da Baixa Limia –Xurés.
O showcooking será ofrecido por Xoan Crujeiras, do Restaurante BIDO de A Coruña e profesor na escola de Hostalería IES Fragas do Eume en Pontedeume ( A Coruña) e membro do GRUPO NOVE, divulgador da cultura gastronómica de Galicia.
O evento terá lugar o 13 de decembro as 18:30 horas no Fundación Barrié (Cantón Grande, 9. A Coruña)
II XORNADAS GASTRONÓMICAS GERÊS- XURÉS
PROGRAMA
Hora: 18:30 horas
Presentación das Xornadas (Turismo de Galicia)
Shoowcooking “Gastronomía do Xurés”
Xoan Crujeiras:
Presentación, explicación dos produtos, explicación das propostas gastronómicas elaboradas con ditos produtos, degustación a modo de cóctel.
Bocados salgados
Aceituna esferificada e vermut
Lomo de vaca limiá e salsa de pimentón
Bacallao, cabaza e laranxa
Sopa de castañas e chourizo de vaca cachena
Ensalada de lentellas, ortigas e queixo
Empanada de liscos
Bocados doces
Mazá caramelizada, requeixo e mel
Turrón de mel do Xurés